header-rueamLier
     
Home
WatisreumaReuma.AandoeningenDiagnose MedewerkersContact PDF_LinkenWebsites
  heiligHart


Diagnosecentrum Lier (DLO)

Reuma Clinic & Osteoporose Clinic

Adres:
Leuvensevest 6-9
2500 Lier
Secretariaat:
Tel: 03/480.35.98
Fax: 03/488.14.55
Bereikbaarheid:
Google maps
Website

   
   
watisreumaclinic

De diagnose en de behandeling van reuma is teamwerk. Volgende zorgverstrekkers spelen een belangrijke rol bij de behandeling van reuma:

Reumatoloog - Huisarts - Revalidatie-arts/ Fysisch Geneesheer - Kinesist - Ergotherapeut
Orthopedisch technieker - Sociaal verpleegkundige - Psycholoog - Orthopedist - Handunit
Ziekenhuisopname en dagbehandeling

FOTO
   
EARC

Wat is osteoporose?

Osteoporose is een botziekte die ook wel botontkalking wordt genoemd. Bij deze aandoening wordt het bot geleidelijk brozer, waardoor het makkelijk kan breken. Een gezond bot is flexibel en sterk genoeg om tegen een stootje te kunnen.
De structuur van botten is te vergelijken met een honingraat. Bij osteoporose worden de gaten in de honingraatstructuur geleidelijk groter waardoor de structuur van het bot verzwakt. Een kleine val of stoot kan een botbreuk tot gevolg hebben.

Risicofactoren
Osteoporose komt het meest voor bij vrouwen na de overgang. Een op de vier vrouwen ouder dan 55 krijgt osteoporose. Het komt ook bij mannen voor. Mannen bouwen als ze jong zijn, een hogere bothoeveelheid op dan vrouwen. Hierdoor lopen ze pas op latere leeftijd een verhoogd risico op botbreuken. Osteoporose komt voor bij een op de twaalf mannen.
Er zijn verschillende risicofactoren voor osteoporose: persoonlijke factoren, factoren die te maken hebben met de levensstijl en factoren verbonden aan ziekten en/of het gebruik van bepaalde medicijnen.

FOTO 3